Sogn Jord- og Hagebruksskule tilbyr fleire praktiske kurs i mjølkeforedling i 2026. Kursa passar for bønder, stølsbrukarar og andre som ønskjer fagleg påfyll innan vidareforedling av mjølk, som brunost, smør og ysting.
Innføringskurs i ysting
26.–30. januar 2026
Kurset byrjar måndag 26. januar 2026 og avsluttar fredag 30. januar 2026. Dette er eit innføringskurs for deg som ønskjer grunnleggande kunnskap om ysting og osteproduksjon.
Skulen har nokon ledige internatrom. Meld frå ved påmelding om du ønskjer å bu på skulen.
Program og meir informasjon om kurset finn du her.
Påmelding: paamelding.sjh@vlfk.no
Spørsmål: Sogn Jord- og Hagebruksskule, tlf. 57 63 71 00
Praktisk mjølkeforedling ved Sogn Jord- og Hagebruksskule



Praktisk smørkurs – separering av mjølk og kinning av smør
Torsdag 16. april 2026
Stad: Sogn Jord- og Hagebruksskule, Aurland
Kurset passar for deg som har interesse for vidareforedling av mjølk til smør og rømme på støl eller gard. Du får praktisk kjennskap til separering, råvarekvalitet, syrning og mikrobiologi for å kunne kinne smør av rå mjølk.
Skulen har nokon ledige internatrom. Meld frå ved påmelding om du ønskjer å bu på skulen.
Program og meir informasjon om kurset finn du her.
Påmelding: paamelding.sjh@vlfk.no
Spørsmål: Sogn Jord- og Hagebruksskule, tlf. 57 63 71 00
Praktisk brunostkurs – vi bruker heile mjølka
02.–03. mars 2026
Kurset byrjar måndag 02. mars 2026 og avsluttar tysdag 03. mars 2026. Dette er eit praktisk kurs i brunostproduksjon med fokus på god utnytting av heile mjølkeråvara.
Skulen har nokon ledige internatrom. Meld frå ved påmelding om du ønskjer å bu på skulen.
Program og meir informasjon om kurset finn du her.
Påmelding: paamelding.sjh@vlfk.no
Spørsmål: Sogn Jord- og Hagebruksskule, tlf. 57 63 71 00
